ICT -personeel inhuren in Nederland

Als u ICT -personeel in Nederland wilt inhuren, zijn er een aantal dingen die u moet weten. Dit artikel schetst Nederlandse loonwetten en de voorschriften voor overuren. Het bespreekt ook de Nederlandse bedrijfscultuur, die overuren kan beïnvloeden. Dit artikel biedt ook nuttig advies over hoe u het maximale uit uw Nederlands personeel kunt halen.

Loonlijst in Nederland

Bij het inhuren van ICT -personeel is een van de belangrijkste dingen om te onthouden om nauwkeurige gegevens van hun loon bij te houden. Nederland heeft strikte regels met betrekking tot de loonlijst van buitenlandse werknemers, dus bedrijven in Nederland moeten hiervan op de hoogte zijn. De omvang van de wetgeving is uitgebreid vanaf 1 januari 2017. Formele buitenlandse werkgevers moeten zich mogelijk nog steeds registreren en een afzonderlijke schaduw loonadministratie bedienen.

Nederland heeft een bloeiende ICT -industrie. In 2020 zal het land meer dan 82.000 bedrijven in deze sector hebben, wat ongeveer 4,3 procent van het totale aantal bedrijven in het land vertegenwoordigt. Het percentage bedrijven dat in de ICT -sector actief is, is het afgelopen decennium gestaag toegenomen. Meer dan 90 procent van deze bedrijven zullen ICT -dienstverleners zijn. Het percentage ICT -groothandelsbedrijven neemt echter af. In totaal heeft Nederland in 2019 e 20,7 miljard uitgegeven aan ICT -goederen en diensten.

Onbetaald verlof voor ICT -personeel in Nederland

UT -medewerkers kunnen na 1 juli 2020 extra geboortewijd nemen. Het verlof kan maar liefst vijf keer de gebruikelijke werkuren per week zijn. Tijdens het extra verlof is de werkgever van toepassing op de UWV ten behoeve van maximaal 70% van het maximale dagloon. De werknemer ontvangt nog steeds zijn salaris. De verlofvoorschriften van de Universiteit van Twente geven verdere details.

Werknemers kunnen verlof nemen in overeenstemming met wettelijke bepalingen en collectieve arbeidsovereenkomsten. Over het algemeen hebben werknemers recht op een wettelijk minimum van zes weken onbetaald verlof vóór de vervaldatum en nog eens tien weken na de bevalling. In sommige gevallen kan een werknemer extra betaald verlof nemen wanneer dit wordt overeengekomen in een collectieve arbeidsovereenkomst.

Nederlandse bedrijfscultuur

Als u overweegt ICT -personeel uit Nederland in te huren, wilt u rekening houden met de bedrijfscultuur van de landen. De Nederlandse cultuur is minder formeel dan veel andere delen van de wereld, en het stelt een hoge waarde op direct zijn. Hoewel Nederlandse bedrijven vaak CEO’s, managers en leidinggevenden hebben, zijn werknemers vaak op de eerste naam-basis met hen. De Nederlanders moedigen werknemers ook aan om hun initiatief te gebruiken en onafhankelijk van projecten te werken.

Nederlandse werknemers staan bekend als punctueel. Ze maken afspraken tot vier of zes weken van tevoren en komen ten minste 15 minuten vóór de geplande tijd in de vergaderingen aan. Ze plannen ook graag vooruit, dus te laat zijn voor een vergadering kan een probleem zijn. Werkuren in Nederland variëren, maar de meeste mensen werken tussen 36 en 40 uur per week. Nederlanders hebben ook de neiging om 21 tot 40 vakantiedagen per jaar te nemen. Het gemiddelde kantooruur is tussen 8 en 18:00.

Nederlandse wetgeving die overuren regelt

Overurenregulering in Nederland is complex, omdat er geen vast nationale wetgeving is die deze regelt. De beste manier om betere werkomstandigheden te garanderen, is door te onderhandelen over de voorwaarden van uw arbeidsovereenkomst en op de hoogte te zijn van uw rechten van werknemers. Overuren worden betaald voor uren voorbij de standaard werkweek van 26 tot 40 uur. Hoewel het Nederlandse minimumloon geen overuren omvat, wordt het beheerst door collectieve overeenkomsten.

Nederlandse vakbonden zijn een integraal onderdeel van de Nederlandse economie en worden beheerst door collectieve arbeidsovereenkomsten. Ze worden geregistreerd door het ministerie van Arbeid en onderhandelen over voorwaarden met werknemers. Collectieve overeenkomsten treffen ongeveer 80% van het personeelsbestand. Collectieve overeenkomsten kunnen van toepassing zijn op de hele branche of op individuele bedrijven.

Werkgever van recordoplossingen voor het inhuren van externe talent in Nederland

Als u uw team in Nederland wilt laten groeien, is een werkgever de perfecte oplossing. Deze oplossing zorgt voor de onboarding-, nalevings- en loonlijsttaken. Bovendien houdt het u aan de werkgelegenheidswetten en -voorschriften van Nederland. Of u nu op zoek bent naar externe werknemers, fulltime werknemers of aannemers, deze oplossing helpt u uw team in Nederland te laten groeien.

Het opzetten van een entiteit is complex en het navigeren door de arbeidswetten en -voorschriften kan een uitdaging zijn. Het proces van het creëren van een entiteit kan maanden of zelfs jaren duren. Door samen te werken met een werkgever van Record Nederland (EOR), vermijdt u deze hoofdpijn en heeft u de vrijheid om uw team snel op te bouwen. Bovendien zal de EOR de wettelijke aansprakelijkheid op zich nemen en zorgen voor naleving bij elke stap van de weg, of het nu gaat om externe talent of werknemers op het terrein.

Scroll to Top